Помер учасник АТО з Великої Виски, який отримав тяжке поранення в 2014-му

  • 14 черв. 2023 21:53
  • 3250
    • Новина Помер учасник АТО з Великої Виски, який отримав тяжке поранення в 2014-му Ранкове місто. Кропивницький

    Про смерть 43-річного захисника України Віктора Бердника, який служив у 3 полку спецпризначення ім. Святослава Хороброго, сповістила на своїй сторінці у ФБ директорка Кущівської гімназії:

    - Завжди перший у боротьбі за справедливість та в захисті країни! Тепер уже в лавах Небесного воїнства... Віктор Бердник 2014 року отримав важке поранення на Донбасі. Після лікування протягом усього часу разом зі своїми батьками підтримував ЗСУ, патріотичні заходи. 13 червня серце воїна зупинилось. Вічна слава Герою! Ми пам'ятатимемо завжди Віктора-воїна, і нашого Вітю-сусіда.

    Родина Бердників відома у Кропивницькому своєю діяльністю. Батько Віктора, Микола Петрович, займається патріотичним вихованням молоді у селі Велика Виска. Разом зі своєю дружиною вони відстоюють інтереси Української церкви, займаються волонтерською діяльністю, ініціювали дослідження історії свого села та випустили у 2020 році за власні кошти книгу "Велика Виска та її околиці. Історія від найдавніших часів до сучасності". 
     
    У 2014 році трапилася біда - під час бойових дій син Віктор отримав тяжке поранення у голову, і батьки протягом декількох місяців піклувався про сина.
    У 2015 році, попри свій поважний вік, Микола Бердник пішов добровольцем до лав ЗСУ. Воювати довелося на Луганщині, а потім на Донеччині, у селищі Верхньоторецьке, яке на той час було наполовину підконтрольне Україні і бойовикам так званої ДНР.
     
    Мати Віктора - Тетяна Миколаївна - активно збирає інформацію про односельців, які відомі своєю діяльністю на всю Україну. Пані Тетяна створила на базі школи місцевий музей "Світлиця", де зібрано багато цікавих речей, що оповідають історію Великої Виски.
     
    Онук Олексій, вихований у патріотичному дусі, у 2022 році став на захист рідної землі. Тож три покоління цієї родини відстоювали і продовжують боронити суверенітет України.
     
    Вічна слава Героям!